zakup RS-a - prośba o poradę

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez Kaszana
    czy nie jest
    tak, że obowiązuje gwarancja europejska?
    kiedyc dawalem cos w newsach - ZTCP niezbyt ciekawie wygladalo to w skodzie, byc moze cos sie zmienilo :roll:
    (pewnie jest tak jak mowi dj )
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

[quote="djczas"]Kaszana, podkreślam że to jest tylko dobra wola serwisu a wiem że są serwisy które nie uznają i co im zrobić. a i jeszcze jedna ważna kwestia są to auta z nad bałtyckich krajów i one mają zupełnie inne wyposażenie niż u nas nie jedenokrotnie gorsze

Właśnie zauważyłem,że są różnice w wyposażeniu.

Komentarz

• sawik75
        Classic
        • 2006
        • 1

Zamieszczone przez Mr T.
        http://www.skoda-auto.pl/galeria/octavia_rs/
        Tu masz OIIRS czerwoną, żółtą i niebieską :wink:
        tylko blue race, piekny, nie opatrzy Ci sie za szybko...

[ Dodano: Pon 23 Paź, 06 15:17 ]
        Zamieszczone przez miecz
        3. Korzystał ktoś z usług "POL-MOT Auto Sp. z o.o. Filia 2 ul. Gruchacza 39"
        Ja korzystalem, posrednio i dali slabe znizki. OII RS docelowo mam z Siedlec za 103tys, bez nawigacji, ale z mp3.
        2.0 ACB

Komentarz

• greszczyn
          Elegance
          • 2005
          • 893
          • Nissan

Zamieszczone przez Zoltar
          Kolega Greszczyn jest właśnie po jeździe Rs'em
          A no miałem okazję odbyć jazdę niebieskim rs-em kombi (dizlem) . Silnik pełna kultura , przede wszystkim cichy , mniej go słychać i mniej wibracji przenosi na całą budę . Bardziej żwawo wkręca się , reakcja na pedał gazu jest natychmiastowa (zdecydowanie szybciej niż moja O II po chipie) i przy 4 tyś . nie sprawia wrażenia , że puchnie i ma dość (tzn. nie jęczy ) . Taki motorek chciałbym mieć u siebie .

Fotele porównywalne do standardowych , troche bardziej twarde , ale to raczej zaleta nie wada . Zegary mogły by byc takie same jak w innych wersjach , natomiast ramka wokół radia ( kol. srebrny ) totalna tandeta, plastik fantastik :?

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez greszczyn
            przy 4 tyś . nie sprawia wrażenia , że puchnie i ma dość (tzn. nie jęczy )
            zmien program
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

Widziałem srebrnego RS-a kombi na czeskich numerach i też wyglądał dobrze.
              Gdybym się jednak zdecydował i miał wybór wziąłbym srebrnego.

[ Dodano: Pon 23 Paź, 06 20:25 ]
              A jeszcze takie pytanie: czy te białe ( chyba ? ) wstawki w siedzeniach RS- a nie
              brudzą się przypadkiem bardzo mocno ?
              I czy można je bez problemu doczyścić ?

[ Dodano: Wto 24 Paź, 06 11:50 ]
              Znowu zacząłem zastanawiać się nad zakupem Skody Octavii kombi RS 2,0 TFSI.
              U mnie w salonie zaproponowany rabat jest dosłownie symboliczny i wtedy sprowadzenie auta zza granicy jest ekonomicznie jak najbardziej uzasadnione.
              Natomiast w przypadku ceny i bonusów które zaproponowano koledze Mieczowi ptywatny import całkowicie mija się z celem.
              A teraz zacytuję odpowiedź jaką otrzymałem ze Skody Polska na moje pytanie dotyczące
              honorowania gwarancji auta sprowadzonego:
              " Na terenie RP jest uznawana gwarancja samochodu sprowadzonego nawet w imporcie
              indywidualnym jeżeli pojazd posiada wbite przeglądy okresowe w książce serwisowej
              z kraju z którego jest sprowadzony".[/scroll]

[ Dodano: Wto 24 Paź, 06 12:49 ]
              Już przy zakupie poprzedniej Octavii zauważyłem, że mie jscowy salon jest skrajnie
              nieelastyczny,

Komentarz

Pracuję...